Do nových mestských bytov sa nasťahujú nájomcovia ešte v tomto roku

01.11.2010 Snina

Snina 1. novembra (TASR) - V meste Snina sa do novopostavených mestských bytov nasťahujú ich nájomcovia ešte v tomto roku.
Výstavba dvoch bytových domov sa skončila a kolaudácii stavieb predchádza práve uskutočňované preberacie konanie medzi samosprávou a realizátorom stavebných prác.
Podľa hovorkyne radnice Anny Brečkovej schválilo výstavbu nájomných bytov na ul. 1. mája Mestské zastupiteľstvo uznesením zo 4. septembra 2008. Celkové rozpočtové náklady investície dosahujú 1.064.730,47 eura, Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja (MVRR) SR poskytlo dotáciu vo výške 310.730 eura a úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) predstavuje 634.350 eur. \"Mesto zároveň dofinancovalo výstavbu finančnými prostriedkami v hodnote 119.650,47 eura, \" spresnila Brečková.
Realizátorom stavebných prác sa stala na základe výsledku verejnej súťaže domáca firma Stavomont SP Snina, mesto jej odovzdalo stavenisko v júni minulého roka. Celá investičná akcia zahŕňala okrem výstavby dvoch štvorpodlažných bytových domov – blok A a blok B vrátane technickej infraštruktúry - aj vybudovanie ochranného pobrežného múrika vo výške 60 až 70 centimetrov pri neďalekom toku na základe požiadavky Slovenského vodohospodárskeho podniku, priblížila Brečková.
Mesto zaslalo v uplynulom období 98 žiadateľom o pridelenie jednoizbových, dvojizbových a trojizbových bytov výzvy na doplnenie ich žiadostí o ďalšie podklady. Podmienky na ich získanie nakoniec nesplnilo 28 žiadateľov.
\"V 15 žiadostiach išlo o problém požadovanej vekovej hranice, v štyroch prípadoch nemali záujemcovia trvalé bydlisko na území Sniny, dvaja majú záväzky voči mestu a jeden nespĺňal podmienku týkajúcu sa príjmu. Ostatní nepredložili požadované doklady, \" vysvetlila Brečková.
Ľuďom, ktorí spĺňajú požadované podmienky, v krátkom čase zašlú oznámenia o mieste a čase konania žrebovania nájomcov bytov. Vyžrebovaní Sninčania by sa do nich mali sťahovať ešte v tomto roku. \"Predpokladaný začiatok nájmu u úspešných žiadateľov je stanovený na 1. decembra 2010, \" uzavrela Brečková.
 

Vyberte región